Sneller Wicket Applicaties maken met de Qwickie Eclipse Plugin

Standaard heeft Eclipse geen ingebouwde ondersteuning voor het Wicket framework. Gelukkig is er nu de Qwickie plugin die het leven vereenvoudigd. Voor veel van de projecten die we binnen 42 doen gebruiken we het Wicket framework voor de web gebruikersinterface omdat je daarmee makkelijk componenten kunt hergebruiken. Om de HTML aan de Java code te kunnen binden gebruikt Wicket een speciaal attribuut (het zogenaamde wicket:id) in de HTML. De waarde van dat attribuut moet terugkomen in de Java source code. Echter de standaard Eclipse ontwikkelomgeving controleert niet voor je of je dit inderdaad goed gedaan hebt en voor je het weet heb je een mooie (runtime) stacktrace te pakken.

Wel, dat hoeft nu niet meer, dankzij de Qwickie Eclipse Plugin.

Naast de controle op wicket:id’s biedt de plugin ook de mogelijkheid om door middel van shift-click van een wicket:id in de HTML naar de overeenkomende in de Java file te springen en vice versa. Ook toont de plugin de HTML snippet behorende bij een id in de Java file door een popup.

Kortom, een bijzonder handige tijdsbesparende plugin voor mensen die veel met Wicket en Eclipse werken. Probeer ‘m nu uit: http://code.google.com/p/qwickie/

No comments:

Post a Comment