Hartje zomer: Juli

Het is hartje zomer en de meeste mensen zijn op vakantie en het warme weer motiveert maar slecht, maar innovatie zet zich, in hoog tempo, onverminderd voort. Vooral de wereld van mobiele apparaatjes is in beweging, smartphones (iPhone, Android, Symbian), tablet computers (iOS, WebOS, Mobile Windows) en zelf TV producten (Android) laten van zich horen.


Microsoft draait KIN de nek om, te innovatief en een buitenbeentje in hun development platform portfolio. Op z'n minst een debacle te noemen. Ze krijgen maar geen grip op deze nieuwe opkomende markt.Gaat HP nou een Windows7 tablet maken of niet? WebOS is mogelijk veel te vooruitstrevend voor het wel willend computer imperium. Ooit een speler in de PDA markt en hoopt met WebOS nog een rol van betekenis te kunnen spelen. Developers, all your mobile GUI’s belong to us. -FrontendersWeer een JavaScript bibliotheek: CSS3Pie laat zien dat IE6 en 7 niet helemaal zonder fraaie CSS3 effecten en stijling door het leven hoeft. IE9 kan maar niet snel genoeg komen. Zelfs Microsoft wil van IE6 afGoogle geeft het al op.Wat moet in de back-end en wat in de front-end? De web stack laat van zich horen en steeds meer bedrijven laten Flash links liggen. Charles Jolley zet zich nu voor de volle 100% in op SproutCore, business logic in browser, hij gelooft er heilig in. Waarom ook niet. 
Ik kan me voorstellen dat de hokje denkers van .Net en Java hier niet aan willen geloven. Gelukkig hebben we hun toestemming niet nodig, innovatie wacht op niemand.Meest opvallend deze maand zijn de initiële verkoop indicaties van Apple's iPad. Het overweldigend succes van deze tablet computer kan iOS wel tot een belangrijke speler in de OS markt maken, naast het gerenommeerde Mac OS X. Het succes is zelfs veel groter dan zij zelf hadden geschat en dat Apple de vraag naar de iPad maar nauwelijks aankan. Ook de iPhone4 met al zijn slechte publiciteit krijgen ze niet snel genoeg over de toonbank.
Voorinschrijvingen voor de iPhone4 in Nederland loopt door grote belangstelling in het honderd. T-Mobile laat zien dat telcos naar jaren online nog ondermaats presteren.

No comments:

Post a Comment